Weldadig Oord

DE POL hoort bij Willemsoord: Kolonie III

Kom naar de Vrije Koloniën van Weldadigheid. Struin door de natuur en wandel in de voetsporen van de paupers. Ga 200 jaar terug in de geschiedenis. Daar waar Generaal Johannes van den Bosch in 1818 de Maatschappij van Weldadigheid oprichtte. Tot op de dag van vandaag zijn de sporen van zijn gedachtegoed hier nog terug te vinden. Een uniek verhaal in het decor van drie Nationale Parken: het Drents-Friese Wold, Weerribben-Wieden en Dwingelderveld. Welkom toen, welkom nu!
Het gebied van de Vrije Koloniën van Weldadigheid vertelt een bijzondere geschiedenis. In 1818 werd de Maatschappij van Weldadigheid opgericht door de visionair Generaal Johannes van den Bosch. Door middel van werk, onderdak, scholing en zorg wilde hij de stedelijke paupers een perspectief op een beter bestaan bieden. Dit project is nog steeds zo bijzonder dat de Koloniën van Weldadigheid, zowel in Nederland als in België zijn genomineerd voor de UNESCO Werelderfgoedstatus.

Ook onze Beeldentuin en Galerie aan de Lohnislaan 4, De Pol is een Weldadig Oord !
Meer info: www.weldadigoord.nl
Op 17 juni was de laatste dag van onze Beeldentuin, maar……
I.v.m. de Werelderfgoed status Unesco in juli 2018 is een groot gedeelte van onze Beeldentuin van 17 juni t/m 16 september nog te bezoeken.

U bent van harte welkom op:
2e zondag van de maanden juli, augustus en september:

Zondag 8 juli van 11-17 uur
Op zondag 12 augustus van 11-17 uur en
op de zondagen 9 september en 16 september van 11-17 uur.

Vanaf oktober t/m januari 2019:
1e en 3e zondag van iedere maand van 13-17 uur.
Andere dagen op afspraak.